Европейския конгрес по радиология – 2023

В периода 1-5 март 2023 г. екип от проект „Иновативни методи за прилагане на необратима електропорация за лечение на злокачествени туморни образувания“ посети Европейския конгрес по радиология (ECR 2023) във Виена, Австрия. На място членовете на проекта участваха в уъркшопи по интервенционална радиология, в т.ч. и такива за биопсични процедури на паренхимни органи и аблационни техники. Включиха се и в отворени дискусии по съответните теми и присъстваха на лекции на световни експерти по въпросите на интервенционалните техники в лечението на онкологични заболявания.

На място се осъществи контакт с членове на други екипи с подобен профил и се осигури възможността за бъдещо сътрудничество с тях.


XIX Конгрес на Българската асоциация по радиология в Пловдив

В периода 3-6 ноември 2022 г. екип от проект „Иновативни методи за прилагане на необратима електропорация за лечение на злокачествени туморни образувания“ посети XIX-ия Конгрес на Българската асоциация по радиология в Пловдив. На място членовете представиха презентация на тема “Обзор на интервенционални процедури в хепатобилиарната система” и участваха в дискусии на темите по съвременни диагностични и терапевтични методи в сферата на интервенционалната рентгенология на тумори на паренхимните органи.


Участие в VIII Национална конференция „Морфологични дни“

В периода 10-12 Юни 2022 в гр. София се проведе VIII-та Национална конференция с международно участие „Морфологични дни“. Д-р Петър Вълчанов, член на екипа на проект № КП-06-Н53/12, имаше възможността да презентира първите резултати от проведените по проекта дейности по Работен пакет 3: „Разработване на прототип на електропорация“.

Д-р Вълчанов привлече интереса на аудиторията с доклада на тема: „3D modelling, 3D printing and quality assurance of the external morphology of high-fidelity bone models“.

Източник: https://www.anatomy.bg/events/viii-national-conference-morphological-days